ما برای کمک به شما، مشخصات تعدادی از پارک های جدیدالتاسیس و معروف این سال ها را اینجا آورده ایم، بلکه راحت تر بتوانید انتخاب کنید.
همشهری جوان: «آخ آخ آخ آخ»! این روزها هوا عجیب با آدم حرف می زند. اما اگر جزو آن دسته اید که گوش هایشان سنگین است، برایتان تکرارش می کنیم؛ می گوید بیا و از این فاز خوشایند و ملس بهاری ام – که همان جور که برگ درختان سبز را زیرو و رو می کند، بر روح و روان و تن و بدن انسان هم اثر دارد – استفاده کن. حرف از این روشنتر و واضح تر؟ می پرسید کجا؟ همین پارک ها و فضاهای سبز دور و بر خودمان. لازم نیست هول برتان دارد که کدام پارک.
در چند سال اخیر، تهران پر شده از فضاهای سبز و هر جا که چشم بگردانید، جایی پیدا می شود تا بتوانید لم بدهید و چشمتان از سبزی و ریه تان از هوای خوب پر شود. پس تا سر و کله تابستان پیدا نشده و هنوز از باران و بوی نم خاک اثری هست، دست بجنبانید. ما هم برای کمک به شما، مشخصات تعدادی از پارک های جدیدالتاسیس و معروف این سال ها را اینجا آورده ایم، بلکه راحت تر بتوانید انتخاب کنید.
بوستان نوروز
زمان افتتاح: نوروز 1392
مساحت تقریبی: بیش از 9 هکتار
نکته ویژه: بزرگترین بوستان پهنه غاربی عباس آباد است
امکانات: دریاچه به عمق 1/5 متر، مسیر دوچرخه سواری و پیاده روی، پلانتاریوم (برای توضیحش ادامه متن را بخوانید)
آدرس: غرب بزرگراه شهیدمدرس و جنوب پارک آب و آتش. با عبور از مجموعه آب و آتش و ادامه مسیر به سمت جنوب، بعد از اتوبان شهید همت با استفاده از یک پل ارتباطی وارد بوستان نوروز و مجموعه پلانتاریومش می شوید.
اگر آن گنبد بزرگ شیشه ای که مدت ها کنار بزرگراه همت خودنمایی می کرد، با مغز و احساسات شما هم مثل ما بازی کرده باشد، حالا فرصت مناسبی برای ارضای این کنجکاوی است. آب دستتان است بگذارید زمین و فارغ از علاقمندی تان، سریعا یک سر به این پارک بزنید تا بالاخره کشف کنید این گنبد گردالوی شیشه ای را، این بنا، مربوط است به مجموعه «پلانتاریوم» که چهارمین آسمان نمای بزرگ دنیاست و خوراک عشق نجوم ها.
البته ظاهرا علاقمندان به رشته های دیگر مثل فیزیک، شیمی و زیست شناسی هم از آن بی فیض و بدون دشت برنخواهند گشت (البته برای ما که از این چیزها سردرنمی آوریم همان معماری خفنش کافی است). ضمنا این پارک کارکردهای بین المللی و فرهنگی هم دارد و در بخشی از آن به نام «اکو»، برای کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو (به علاوه بحرین و عراق، که عضو اکو نیستند ولی نوروز را جشن می گیرند) 12 سکو طراحی شده است. با همه این حرف ها، اگر احساس می کنیدطاقت این قدر علم و فرهنگ را ندارید، می توانیدهمه را رها کنیدو بروید کنار ساحل دریاچه پارک و حال مبسوط بی دغدغه ای ببرید.
بهشت مادران (پارک بانوان)
زمان افتتاح: اردیبهشت 87
مساحت تقریبی: 20 هکتار
نکته ویژه: اولین پارک مختص بانوان درتهران است. البته بعد از آن، به حال سه پارک «خانمانه» دیگر هم راه افتاده؛ پارک مادر آزادگان، پارک ترجس و پارک پردیس بانوان.
امکانات: پیست دوچرخه سواری حرفه ای و نیمه حرفه ای – سالن های ورزشی چند منظوره (والیبال بسکتبال و تیر و کمان) و خانه فرهنگ حورا.
آدرس: تقاطع اتوبان های رسالت و حقانی، انتهای خیابان جلفا. البته اگر تاکسی سوار شدید و چشم های آقای راننده با شنیدن این اسم گرد شد، بگویید پارک نشاط سابق.
آقایان به خودشان زحمت ندهند و اینجا را نخوانند. چون تا هفت بعدازظهر توی این پارک راهشان نمی دهندو همه امکاناتش در اختیار و خدمت خانم هاست. خیالتان راحت باشد. از ورودی که گذشتید دیگر هیچ مردی را نخواهید دید. حتی اگر بخواهید هم، به لطف ماموران خانمی که در پارک هستندوامنیت و رضایت خاطر حاضران را تامین می کنند، چنین اتفاقی نخواهد افتاد. می توانید با خیال راحت و البته لباس راحت ورزش کنید، درس بخوانید، آشپزی (!) کنید (به یمن گاز پیک نیکی و متعلقات)، دور هم بنشینید و گل بگویید و گل بشنوید و به عنوان پیشنهاد اکازیون، دوچرخه سواری کنید.
حتی اگر دلتان خواست، در این اردیبهشت زیبا که فصل توت هم هست، از درخت های توتش بالا بروید و داغ داغ توت تازه حاصل دسترنج خودتان را نوش جان کنید. فقط یادتان باشد روزهای جمعه هوای مجردی به سرتان نزند. جمعه ها درها به روی آقایان هم باز می شود.
بوستان ولایت
زمان افتتاح: 1390
مساحت تقریبی: 60 هکتار (در فاز اول)
نکته ویژه: مساحت کل این پارک بعد از راه اندازی تمام فازهایش به 270 هکتار می رسد. دو سال قبل، در پروژه دو طبقه کردن بزرگراه صدر 800 درخت درخت توت بزرگراه ظرف مدت دو شب از جا درآمد و منتقل شد به بوستان ولایت.
امکانات: رینگ اتومبیل رانی و موتورسواری، صخره نوردی، پیست دوچرخه سواری، مسیر پیاده روی و تن درستی، زمین های بازی برای کودکان و بزرگسالان، شهربازی مسقف، پیست اسکیت و بانجی جامپینگ (تنها جایی در تهران که امکان این تفریح را به خانم ها هم می دهد).
آدرس: انتهای اتوبان نواب، تقاطع اتوبان تندگویان. بوستان ولایت در زمین های پادگان قلعه مرغی ساخته شده و بعد از افتتاح خط مترو هم خیلی راحت می توانید به اینجا برسید.
اگر جنوب تهران زندگی می کنید، اصلا به خودتان زحمت ندهید و پی پارک بزرگ و با امکانات، سمت باقی مناطق پایتخت اره نیفتید. اینجا نه فقط همه امکانات پارک های بالاشهر را دارد، که حتی روی خیلی از آنها را هم کرده! مثل همین پیست اتومبیلرانی اش برای آقایان چه چیزی بهتر از اینکه هی پا روی گاز بگذارند و ویراژ بدهند و لایی بکشند؟ البته اگر مهارتش را داشته باشند و کار دست خودشان ندهند.
علاوه بر آن، انواع و اقسام بازی ها و ورزش ها را می توانید در این پارک پیدا کنید. برای پیاده روی هم خوب است. ضمنا خانم ها می توانند بروند مجموعه شهربانوی این پارک، که ورودی جداگانه ای دارد؛ فقط هم مخصوص خانم هاست و امنیتش برقرار.
پارک آب و آتش
زمان افتتاح: 1388
مساحت تقریبی: 4/2 هکتار (در فاز اول)
نکته ویژه: قرار است وصل شود به اراضی عباس آباد و بشود یکی از بزرگترین مراکز تفریحی ایران. ضمنا اولین پارک درون شهری است که امکان آموزش سوارکاری دارد.
امکانات: آموزش اسب سواری – بوفه های فست فود - پل ابریشم (همان پلی است که اینجا را به اراضی عباس آباد وصل می کند) – لانه کبوتر – کالسکه رانی – فانوس دریایی – آب نما – برج آتش - پیست اسکیت – قرقره و دوچرخه خودران! (که توضیحش را پایین تر می خوانید). تازه امکان گرفتن عکس با لباس ترکمنی هم برای شما فراهم است.
آدرس: شمال مجموعه تفریحی اراضی عباس آباد. دقیق ترش می شود میدان ونک، اتوبان حقانی، بعد از چهار راه جهان کودک، ضلع جنوبی اتوبان دسترسی به پارک هم از دو ورودی ممکن است؛ یکی خود اتوبان حقانی و دیگری کوچه کنار پارک در ضلع غربی.
هم پارک خانواده است و هم اگر بخواهید، امکانات اجرای ژانگولر دارد؛ مثل همین قرقره ها که عملیات تکاوری در فیلم ها را می توانید با آن تجربه کنید (طبعا در اشل کوچکتر!). یا دوچرخه خودران را – که وسیله ای است شبیه دوچرخه اما برقی که چرخ هایش در طول دستگاه قرار نگرفته اند و حفظ تعادلش به این راحتی ها نیست – بگیرید ودور پارک با آن بچرخید.
از فانوس دریایی بالا بروید و شهر را ببینید، یا اگر اهل تفریحات فرهنگی هستید. مقابل آمفی تئاتر پی نقال باشید که در هفت پرده، داستان حضرت ابراهیم (ع) را برایتان پرده خوانی کند. بعد بروید سراغ تفریح اصلی پارک، یعنی آب بازی. حفره هایی روی سطح زمین طراحی شده که فواره ازشان بیرون می زند. سعی کنید فرکانس خروج آب را از سوراخ ها حساب کنید و بروید روی حفره ها بایستید (اگر فیزیک نخوانده اید و نمی دانید فرکانس چیست، حدس بزنید آب هر چند ثانیه یک بار بیرون می باشد).
هنر شما این است که قبل از آتش کردن فواره، از روی حفره مربوطه بپرید روی آن یکی که هنوز زمان شلیکش فرا نرسیده. البته باید زیاد خوشحال باشید که این کار را بکنید. اگر نیستید، بنشینید یک گوشه و به خوشحال ها بخندید و مناظر زیبای تپه های عباس آباد را نظاره کنید!
بوستان نهج البلاغه
زمان افتتاح: 1388
مساحت تقریبی: بیش از 35 هکتار
نکته ویژه: بخش فعال پارک، تازه فاز اول از پروژه چهار فازه است.
امکانات: مسیرهای پیاده روی مارپیچ و شیب دار، مسیر دوچرخه سواری، فضای ورزش همگانی، آلاچیق (80واحد) و سه مجموعه بازی برای بچه ها. ضمنا زیر بزرگراه همت، تونلی در حال ساخت است که فاز اول این پارک را به فاز دومش وصل می کند و مردم میتوانند با کالسکه در آن تردد کنند.
آدرس: پارک در دره فرحزاد ساخته شده. بین بزرگراه های نیایش، همت و غرب یادگار امام.
این پارک، کنار رود و روی شیب دره ساخته شده و راستش را بخواهید، به درد بقچه بندیل بردن و زیرانداز انداختن نمی خورد (در واقع اگر می خواستیم خارجی بازی در بیاوریم، باید اسمش را به سیاق Silicon Valley آمریکایی ها انتخاب می کردیم!). شیب بوستان نهج البلاغه به قدری تند است که اگر بخواهید درجایی از آن بساط کنید، خرت و پرت هاتان به مرور به سمت قعر دره متمایل خواهند شد. البته اگر روی نشستن مُصر هستید، بالاخره کار نشد ندارد و قسمت هایی هم برای این کار در نظر گرفته شده که همان آلاچیق ها باشند اما نظر ما را می خواهید. قید تنبلی و یکجانشینی را بزنید و کمی نفستان را چاق کنید. اینجا جان می دهد برای پیاده روی.
اگر همت کنید و تا بالا بروید، هم عرقتان حسابی درمی آید، هم حس و حال کوهنوردیبهتان دست می دهد. فقط قبل از اینکه دست به کار این اقدام خطیر شوید، یک بطری آب هم بردارید تا آن بالا یاد و خاطره فیلم «127 ساعت» دنی بویل برایتان زنده نشود و مجبور نشوید دهانتان را به آرزوی قطره ای آب رو به آسمان نگه دارید. بعد از پیاده روی با دوچرخه سواری هم خواندن فاتحه برای سه شهید گمنامی که اینجا دفن شده اند را فراموش نکنید. ثواب دارد.
آبشار
زمان افتتاح: 1390
مساحت تقریبی:70 هکتار
امکانات: آبشار مصنوعی، چند زمین بازی برای کودکان، پیست دوچرخه سواری و هشت برکه به مساحت تقریبی 7500 متر مربع
آدرس: برای رسیدن به آ« باید بروید انتهای بزرگراه همت؛ بعد از پل آزادگان، خروجی پارک آبشار را می بینید
جای بسیار خوبی است برای نفس تازه کردن و کسب آرامش. درست که انرژی زیر بازوهای جوانانیتان دارد غوغا می کند و باید بریزیدش بیرون اما خب گاهی یک کمی هم آرام بگیرید بد نیست! اصلا برای تجدید قوای روحی – روانی لازم است. یادتان نرود که آرامش و سکوت در این شهر همیشه شلوغ، همیشه رفتنی است. این پارک هم برای این منظور عالی است.
هنوز خیلی شلوغ نشده و می توانید تندتند و زیاد زیاد در آرامش نیمه کوهستانی و سرسبزش کیف کنید. خوشبختانه زیاد هم پیاده روی تند و تیزی نخواهید داشت چون ماشین بیشتر شیب را برایتان طی کرده. منتها اگر راه رفتن روی سنگفرش و قدم زدن کنار برکه ها و آلاچیق های چوبی، به قدر کفایت راضی تان نمی کند، می توانید بالاتر بروید و خودتان را بسنجید که با این همه ادعا، چقدر جان صعود کردن دارید.
کوهسار
زمان افتتاح: کوهسار از پارک های قدیمی تهران است، منتها در چند سال اخیر به خاطر تجهیز و اضافه شدن امکانات جدید مورد استقبال قرار گرفته
مساحت تقریبی: 5700 هکتار، که 700 هکتارش هم درختکاری شده (زیاد بودن مساحتش به خاطر کوهستانی بودن پارک است).
نکته ویژه: هر سال صد هکتار به جنگلکاری این منطقه اضافه می شود.
امکانات: محل مناسبی است برای ورزش های هوایی مثل گلایدر، پرتاب بومرنگ، کایت سواری و تست چتر نجات و موتورسواری. آلاچیق و دکه های خوراکی فروشی هم دارد.
آدرس: برای رسیدن به آن می توانید تا انتهای بزرگراه آب شناسان (ایران پارس) بیایید. به میدان شهران که رسیدید، تابلوی پارک جنگلی کوهسار را می بینید که قرار است ریه تنفسی تهران باشد.
به محض اینکه به ورودی اش برسید، شیب تندش را درک خواهید کرد. اینجا، فضای صاف و پهن به زحمت پیدا می کنید. در عوض جاده پیچ در پیچ و باریکش یکی از هیجانات پارک به حساب می آید. اگر اهل هیجان جدی هستید، می توانید با صد هزار تومان گلایدرسواری را تجربه کنید.
اگر هم جراتش را ندارید، می توانید رد کنج عزلت، چشم بدوزید به آسمان، که چترهای رنگ به رنگ عین پرنده، نرم و روان حرکت می کنند. البته ممکن است صدای غرش ترسناک موتور از فضا درتان بیاورد اما هول نکنید. نیاز هم نیست دست به دعا شوید تا خدا به موتورسواری که اینطور شیب تند حدود 30 و حتی 45 درجه دامنه کوه را بالا می رود عقل حرفه ای هستندو اینجا از سال 50 پیست موتورسواری بوده. در واقع شما به محدوده امن آنها آمده اید و آنها کاری به حریم شما نداشته اند!
فاز اول پروژه بزرگ باغ پرندگان به زودی افتتاح می شود
از آب چَر تا دشت چَر!
این باغ قرار است یکی از بی نظیرترین باغ های پرلندگان، نه فقط در ایران و خاورمیانه که در دنیا باشد. هم پرندگان آب چَر خواهد داشت و هم پرندگان دشت چَر، هم شکاری و هم گرمسیری! گروه اول عنوان پرندگانی است که می توانند پرواز کنند. گروه دوم یعنی دشت چرها (همچنان که از نامشان برمی آید) در دشت برای خودشان می چرند و برایشان مهم نیست که توانایی پریدن ندارند. این باغ در دو فاز و در بخشی از پارک جنگلی لویزان طراحی شده و همین روزها فاز اولش افتتاح می شود. فاز اول مربوط به پرندگان دشت چراست که در یک فضای حدودا سه هکتاری پراکنده اند، همه هم ایرانی.
فاز دوم که در فضایی 5 هکتاری است، آب چران هستند که در پوشش توری بزرگی محبوس اند ولی بین آنها و بازدیدکنندگان حصاری وجود نخواهد داشت. محوطه پرندگان گرمسیری در دو هکتار است و پرندگان شکاری مثل عقاب ها، لاشخورها، شاهین ها و جغدها هم در فضایی به وسعت 8 هکتار خواهند بود. ضمنا با توجه به وسعت منطقه، قرار است اتوبوس هایی در پارک بازدید کننده ها را جابجا کنند.
تاریخ : پنج شنبه 92/3/30 | 4:25 عصر | نویسنده : ناهید یوسفی | نظر
.: Weblog Themes By Pichak :.